Woningcorporaties

Woningcorporaties hebben te maken met nieuwe wet- en regelgeving en strenger overheidstoezicht. De mogelijkheid om te ondernemen is aan banden gelegd en de druk is groot. Wij helpen u de organisatie te vernieuwen en te versterken.

De organisatie versterken

De Woningwet heeft gezorgd voor extra druk op uw organisatie. Tegelijk zijn de budgetten kleiner geworden, onder meer door de verhuurdersheffing. Achterstanden lopen op en voor steeds meer mensen is de werkdruk te hoog. Hoe krijgt u het allemaal nog geregeld?

Balans in maatschappelijk, financieel en vastgoedrendement

Als vanouds geven woningcorporaties alle aandacht aan maatschappelijk rendement. Dat is uw kerntaak. Financiële sturing en assetmanagement zijn relatief nieuw. Hoe vindt u de balans? Wij helpen u de output van uw organisatie op een nieuwe manier te optimaliseren.

Concentreren op kerntaken. De rest afstoten?

Als woningcorporatie concentreert u zich op diensten van algemeen economisch belang (daeb). Uw niet-daeb-portefeuille dient u in principe af te stoten. Maar is dat verstandig? En hoe realiseert u dat dan?

Chris van Lawick van Pabst

Bestuursadviseur

Spreken over vrouwelijk leiderschap vind ik even onzinnig als spreken over mannelijk leiderschap. Het gaat namelijk om leiderschap. Toch zijn de termen vrouwelijk en mannelijk onbedoeld toch uitermate zinnig. Het gaat dan over het mannelijke in de vrouw en het vrouwelijke in de man. Animus & Anima of Yin & Yang zo je wilt.