Carel Maasland, geassocieerd partner en interim HR-manager

Eerder in zijn loopbaan was Carel adviseur bij Twynstra Gudde. Hij adviseerde op het gebied van HR-beleid, HR-effectiviteit, duurzame inzetbaarheid en performance management in het bedrijfsleven, bij kerndepartementen, in de gezondheidszorg en bij gemeenten. Daarnaast adviseerde hij ondernemingen in de HR- dienstverlening met vraagstukken op het gebied van product-, markt- en organisatieontwikkeling.

Hij vervolgde zijn loopbaan als HR-directeur bij IKEA Nederland. Als bestuurder met een ondernemings-CAO was hij een aantal jaren lid van het hoofdbestuur van de AWVN. Na zijn jaren bij IKEA Nederland, vertrok Carel naar het buitenland om een internationale HR-carrière op te bouwen. Na internationale rollen in Zweden en Rusland bij IKEA, werd hij Chief People officer bij Millicom in Miami, USA, Bij deze telecom operator in Afrika en Latijns Amerika leidde hij de consequenties van een digitale transformatie voor organisatie en menselijk kapitaal. Na Millicom werd hij Global VP HR bij Johnson & Johnson en leidde hij de integratie van het vaccin bedrijf Crucell na de overname. Na J&J werd hij Senior VP Human Resources bij Brightstar. Zijn opdracht was om een transformatie te begeleiden van een telecomdistributiebedrijf in een supply chain services-onderneming. Carel was actief als HR-manager in meer dan 75 landen

In 2014 werd hij interim-manager. Hij werd Senior VP Corporate & Capability Development bij BPC Banking Technology, een software bedrijf in betalingsoplossingen. Voor BPC leidde hij een Organisatie & HR-programma ter ondersteuning van de wereldwijde schaalvergroting van dit snel groeiende FinTech bedrijf. In 2017 werd Carel, SVP Human Resources bij Gloria Jeans, de grootste fashion retailer in Rusland. Hij ontwierp een HR-programma ter ondersteuning van de e-commerce business en de geplande expansie in de Europese markt. Als alumnus van de RSM, is hij lid van de adviescommissie die de business school adviseert bij de ontwikkeling van het programma.

Als geassocieerd partner en interim manager richt Carel zich op het aanbieden van HR-interim oplossingen in de publieke en private sector. Hij ontwikkelt een community met ervaren HR-interim professionals die op een geëngageerde wijze vraagstukken op het gebied van Personeel en Organisatie weten te managen. Carel is beschikbaar als interim HR-directeur of als HR programma/project manager.