Balans in maatschappelijk, financieel en vastgoedrendement

Als vanouds geven woningcorporaties alle aandacht aan maatschappelijk rendement. Dat is uw kerntaak. Financiële sturing en assetmanagement zijn relatief nieuw. Hoe vindt u de balans? Wij helpen u de output van uw organisatie op een nieuwe manier te optimaliseren.

Assetmanagement en financiële sturing geven u meer grip op financiële resultaten en op de waardeontwikkeling van uw woningbestand. Voor veel corporaties is dit een nieuwe benadering. De vraag is hoe u hier binnen uw organisatie praktische invulling aan kunt geven zonder dat u de maatschappelijke verantwoordelijkheid uit het oog verliest. Onze interim-managers helpen financiële sturing en assetmanagement binnen uw organisatie te definiëren en te integreren.

Wij werken een model uit met drie assen: maatschappelijk rendement, financieel rendement en vastgoedrendement. Op basis van dat model definiëren we de knoppen om aan te draaien. We stellen vast welke informatie nodig is voor gebalanceerde beslissingen en hoe die informatie boven tafel kan komen. Wie rapporteert en waar moet die rapportage antwoord op geven? Verder hebben we rekenmodellen om de informatie te verwerken zodat u een basis heeft voor besluitvorming.

Het resultaat is dat u meer grip hebt op het totale rendement van uw organisatie. Niet alleen maatschappelijk, maar ook financieel en qua vastgoed. U kunt expliciete afwegingen maken.